Британското правителство обяви днес план за борба със съвременното робство

...
 Британското правителство обяви днес план за борба със съвременното робство
Коментари Харесай

Англия на кръстоносен поход срещу съвременното робство в автомивките

 Британското държавно управление разгласи през днешния ден проект за битка със актуалното иго и злоупотребата с служащи в автомивките. Инициативата е обвързвана с терзанията, че източноевропейци са експлоатирани и превръщани в плебеи на тези обекти, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Програмата е създадена от полицията, представители на бранша и държавни организации. Тя ще дефинира кои компании работят законно, наемат и се отнасят почтено със чиновниците си, а също по този начин опазват околната среда.

Смята се, че хиляди служащи в английски автомивки са модерни плебеи. Те са най-вече мъже от Източна Европа, заробени с задължения, принудени да работят при незадоволителни условия, с отнети документи, които стават също по този начин обект на закани, злоупотреби и принуждение.
 
По думите на шефа на отдела за тактики в английската организация за битка с модерното иго Дарил Диксън в този бранш има доста проблеми.

Работниците в множеството от 20 000-те автомивки във Англия са жертва на употреба, съгласно отчет от предходната седмица на специалисти по модерно иго от Университета на Нотингам и Службата на самостоятелния комисар за битка със актуалното робството.

Липсата на система за вписване и лицензиране на такива компании им разрешава да процъфтяват, демонстрират данни от отчета.

Полицията и държавните представители проверяват интензивно, само че показват, че е мъчно да се оправят с това закононарушение. За извънредно доста автомивки се счита, че нарушават закона, само че множеството жертви се опасяват да приказват, а финансово притиснатите британци търсят все по-евтини услуги.

Автомивките са най-честите места, за които се получават сигнали от жители на линията за помощ в случаи на модерно иго, като за съвсем две години са разпознати минимум 2000 хипотетични жертви. Инициатива за автомивките ще бъде тествана идния месец, като обхванатите компании ще бъдат одитирани и проверявани на място.

Най-малко 136 000 модерни плебеи живеят във Англия съгласно Световния показател за робството на правозащитната фондация Walk Free. Това е с 10 пъти повече от последните оценки на държавното управление, оповестени през 2013 г.  
По публикацията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР